10 nápaditých účesů s ofinou + nejlepší ofiny pro váš typ obličeje

woman wearing blue shir

Ofina je nestárnoucí. Sluší téměř každé ženě, jen je třeba vždy najít vhodný účes pro váš tvar obličeje a pro celkový typ osobnosti. V čem budete vypadat skvěle vy? Inspirujte se dnešním článkem!

Účes č. 1: Dělejte vlny

Ofina a zbytek účesu nemusí mít jednotný styl. Prostá hladkost a naopak vlny se mohou skvěle doplňovat.

Vyžehlete proto ofinu, načešte ji lehce na stranu jako patku. Poté lehce zvlňte zbytek vlasů a vykouzlete ta ležérní vzhled. Rozpustilé vlasy pocuchejte a zafixujte gelem či lakem.

Foto: Depositphotos

Účes č. 2: Dohladka

Velmi efektní ofina pro dlouhé vlasy je taková, se kterou se stala proslulou legendární Heidi Klum. Ofinu nechte trochu delší tak, aby délkou sahala až po oči. Váš pohled tak získá dramatický sexy nádech. Pěšinku udělejte vprostřed a vlasy vyžehlete dohladka, konce můžete jemně vtočit dovnitř.

Foto: Depositphotos

Účes č. 3: Elegance především

U hladké varianty ještě zůstaneme. Další variace účesu výše je v podobě roztomile zvlněných konečků. Kulmou nebo na velké natáčky podtočte konce a poté vlasy jen protřepte za pomoci prstů. Účes zůstane přirozený a souměrný, což je přesně to, čeho byste měla chtít dosáhnout.

Foto: Shutterstock

Účes č. 4: Krátký rozcuch

U kratších vlasů je jasné, že nějaká ofina musí být. Zkuste však delší variaci, kterou laškovně načešete na stranu. Zadní vlasy mějte klidně i výrazně vystříhané. Působí to fresh dojmem. Takový účes bude mít také výrazný objem – je tedy ideální pro ženy, které trápí řídké vlasy.

Foto: Shutterstock

Účes č. 5: Miniofinka

Kdo se toho nebojí, může si udělat krátkou ofinu do půlky čela. Pokud máte úzký, srdcovitý nebo trojúhelníkovitý tvar, bude vám to slušet. Stejně jako u prvního účesu můžete nosit rozevláté vlny. Ofinku klidně také rozcuchejte, pokud je hustá, vypadá to super.

Foto: Shutterstock

Účes č. 6: Vlnobití

Ofina nemusí být pouze rovná. Pokud máte to štěstí a pyšníte se hustými vlasy, v kombinaci s výraznými vlnami až kudrlinkami vypadá tento účes nápaditě a laškovně. Pokud si do vln musíte dopomoci s použitím natáček či jiných metod, vůbec to nevadí.

Foto: Shutterstock

Pro tento účes mějte na paměti, že je potřeba mít delší vlasy vpředu, protože vlnění je zajisté zkrátí. Pro tento styl ani nemusíte definovat přesnou pěšinku, troška účesové anarchie totiž ničemu neuškodí.

Účes č. 7: Mně se líbí bob

Nemůžeme vynechat klasický bob. Tento kratší nebo polodlouhý účes, při kterém se vlasy podtáčí směrem k obličeji, je nadčasový a funguje výborně snad v každém věku. Velmi efektní je s efektem natupírování na temeni hlavy. Pomůže to objemu.

Trápí-li vás řídké vlasy, využít můžete také pomoci od geniálního pomocníka v podobě suchého šamponu. Stačí jej pouze nastříkat ke kořínkům, nechte jej zaschnout, a poté vlasy prodrbat.

Foto: Shutterstock

Účes č. 8: Culík a ofina

Ofina je skvělá i pro korekci třeba širšího obličeje. Kvůli tomu některé ženy nenosí culíky, protože mají pocit, že jim vynikne buclatost tváří. Ofina ale vše zjemní. Ať už je přesně střižená nad oči nebo naopak delší, kterou jemně načešete na stranu, dokonalého zjemněný dosáhnete zaručeně.

Foto: Shutterstock

Účes č. 9: Jako princezna

Opět se poneseme na vlně ležérnosti. Papiloty nebo kulmou vytvořte spirálové vlny a načešte na stranu.

Abyste dodala vlasům objem, použijte tužidlo. Na závěr můžete přestříkat leskem, čímž docílíte toho správného glamour efektu.

Foto: Shutterstock

Účes č. 10: Jako gejša

A co by to bylo za ofinové tipy, kdybychom nedoporučili účes, jako má gejša. Čili rovná helmička. Polodlouhé vlasy střihu mikáda zcela uhlaďte a pro větší lesk zafixujte modelovací pastou na vlasy.

Foto: Shutterstock

Avatar

Agáta Eismannová

Jsem trochu snílek, trochu módní nadšenec, trochu romantik, trochu cynik. Zajímám se o zdraví a krásu, zejména o zevní péči o naše tělo. Není mi ale lhostejné ani to, co do svého těla dostávám skrze potraviny. Ráda předávám své vědomosti a zkušenosti i z oblasti zdravé výživy.