Tajemství dokonalých vlasů a pleti Japonek odhaleno. Po staletí užívají obyčejnou vodu z vařené rýže

Rýžová voda se již před více než tisíci lety hojně používala v Japonsku pro podporu růstu krásných, silných vlasů. Dnes si rýžová voda získává popularitu také pro své uklidňující účinky na pleť.

Rýže patří mezi nejběžnější potraviny, které bezesporu patří do našeho jídelníčku. Vodu, ve které rýži běžně vaříte, můžete efektivně využít i pro další účely. Rýžová voda je totiž nebývale blahodárnou směsicí zdraví prospěšných látek, které skvěle využijete v péči o pleť nebo vlasy.

Foto: Unsplash.com

Rýžová voda jako účinný čistič obličeje

Rýžová voda velmi dobře funguje jako čistič obličeje. Pokožka je díky rýžové vodě jemnější a zářivější. Jak na to? Stačí nalít malé množství vody na vatový tampon a jemně vklepat do obličeje. Při pravidelném užívání dostanete do pleti tolik potřebné vitamíny a minerály, které každá pleť potřebuje jako sůl.

Foto: Unsplash.com

Léčba akné

Uklidňující účinek rýžové vody je velmi vhodný i při léčbě akné. Pomáhá snížit zarudnutí pokožky a předchází nepříjemným vyrážkám.

Léčba ekzému

V rýžové vodě je škrob, který pomáhá zmírnit ekzém. Namočte žínku do rýžové vody a pak jen poklepávejte na postiženém místě. Vodu na pleti pak neutírejte, nechte ji přirozeně vstřebat.

Léčba stařeckých skvrn

Smíchejte jednu lžičku rýžové vody s několika kapkami kokosového oleje a jemně vklepejte do obličeje a krku. Stařecké skvrny by se měly při pravidelném užívání výrazně zredukovat.

Foto: Unsplash.com

Leské a zdravé vlasy

Oplachujte si vlasy po každém umytí rýžovou vodou. Dodáte tak svým vlasům lesk a udržíte je silné a zdravé tak, jak se to po staletí daří krásným Japonkám.

Foto: Unsplash.com

Vyzkoušejte rýžovou vodu a dejte nám v komentářích vědět, jakých výsledků jste dosáhly.


Avatar

Agáta Eismannová

Jsem trochu snílek, trochu módní nadšenec, trochu romantik, trochu cynik. Zajímám se o zdraví a krásu, zejména o zevní péči o naše tělo. Není mi ale lhostejné ani to, co do svého těla dostávám skrze potraviny. Ráda předávám své vědomosti a zkušenosti i z oblasti zdravé výživy.