Fleece zažívá velký módní návrat

Fleece je měkká vlasová nebo výplňková pletenina, která je po obou stranách silně počesaná. Každý z nás určitě ve skříni najde alespoň jednu fleecovou mikinu nebo bundu. Že je doba fleecu už dávno pryč? To ani zdaleka není pravda! Fleece se znovu vrací do hry a není se čemu divit. Má totiž skvělé vlastnosti, které bychom těžko hledali u jiných materiálů. Ve spojení s trendy střihy můžeme mluvit o velkém módním návratu.

Vlastnosti fleecu

Fleece (nebo také česky flís) má skvělé izolační vlastnosti, nízkou hmotnost, je příjemný na omak, má minimální nasákavost, takže při polití nedojde k vsáknutí do materiálu, stačí látku lehce otřít. Abychom fleece nepřechválili, zmíníme i jeho nedokonalosti, tou největší je silná žmolkovitost a sklon k hromadění (zá)pachů. Fleece je vhodné prát pouze na maximální teplotu 40 °C.

Foto: About You

Fleece je zpět ve vší parádě

Když se řekne fleece a móda, většině lidí se vybaví fleecové mikiny a 90. léta. Letošní trendy se vrací právě k tomuto období i k těmto kouskům. Fleecové mikiny ve sportovním stylu jsou nesmírně pohodlné a to je právě klíčové v trendech, které jsou letos již naplno ovlivněny koronavirovou pandemií. Fleecová mikina je kousek, se kterým můžete snadno pobývat v pohodlí svého domova a nebo ji vytáhnout na procházku ven … což je zhruba v kostce to jediné, co většina z nás poslední měsíce dělá.

Krom fleecových mikiny stojí za pozornost také fleecové šaty. Na první pohled připomínají rovněž oblíbené teplákové nebo mikinové šaty. Myšlenka těchto kousků je v podstatě identická jako v případě fleecových mikin. Pohodlí na doma i na venkovní procházku. Do práce to úplně není…

Krom pohodlných volnočasových artiklů nemůžeme opomenout ani funkční fleecové bundy, roláky, trička a mikiny. Máte-li sportovního ducha, s těmito kousky určitě nešlápnete vedle.


Avatar

Agáta Eismannová

Jsem trochu snílek, trochu módní nadšenec, trochu romantik, trochu cynik. Zajímám se o zdraví a krásu, zejména o zevní péči o naše tělo. Není mi ale lhostejné ani to, co do svého těla dostávám skrze potraviny. Ráda předávám své vědomosti a zkušenosti i z oblasti zdravé výživy.