Domácí pedikúra krok za krokem aneb staňte se profíkem v 5 krocích

Domácí pedikúra je jednoduchou záležitostí. Musíme však dbát na dodržení příslušných kroků, abychom si neublížili. Krásných nohou můžete docílit za pár minut. A co je na tom nejlepší? Hezky si u toho odpočinete!

Krok č. 1: Příprava na pedikúru

Jako první si odlakujte nehty. Doporučujeme odlakovače bez příměsi acetonu. Ty totiž nehty nepoškozují a nadměrně nedehytratují. Stačí nanést pár kapek odlakovače na vatový tampon a na každém nehtu chvíli podržet. Lak se tak snáze odstraní.

Krok č. 2: Chvilka relaxace

Zapněte si svou oblíbenou hudbu, zapalte svíčky, nalijte sklenku vína. Do lavoru si nalijte vodu a smíchejte s octem v poměru 2:1. K provonění přidejte ještě pár kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje. Namočte nohy a dopřejte si 15 minut relaxace. Tuto dobu však nepřekračujte!

Foto: Depositphotos.com

Krok č. 3: Péče o nehty a paty

Nyní se pusťte do stříhání nehtů. Využijte kleště a postupujte po malých částech tak, aby se nehty nelámaly. Nehty přitom nestříhejte do kulata, ale spíše rovně. Rohy nehtů pak mají tendenci zarůstat (což někdy vyžaduje i chirurgický zákrok).

Foto: Depositphotos.com

Na zatvrdlé paty využijte pemzu. Tou si paty trochu přebruste, abyste se zbavili mrtvých buněk.

Krok č. 4: Masáž chodidel

Chodidla si důkladně osušte a naneste váš oblíbený krém na chodidla (nebo tělové mléko). Nezapomeňte ani na místa mezi prsty, nehty a kůžičku na kolem nehtů. Snažte se do kůžičky příliš nedloubat, jen ji zarovnejte. Chrání před zavedením infekce do nehtů. Pomocí prostředku na alkoholové bázi si očistěte nehty, abyste odstranili maz z krému na chodidla.

Krok č. 5: Lakování nehtů

Zvolte si, jaké nehty chcete mít. Barevné nebo neutrální? Je to na vás. Na nohy doporučujeme využít separátory prstů, bude se vám tak lépe lakovat. Jako první si naneste podkladový lak, který nejen zajití pevný podklad pro vrchní lak, ale ochrání i před chemickými látkami v laku obsaženými. Po zaschnutí naneste lak dle vaší volby. Nedokonalosti můžete odstranit opět pomocí oranžových holí.

Foto: Depositphotos.com

Tak a jsme u konce. Nezní to náročně, že? Doba sandálů a odhalených nohou se blíží, tak s chutí do toho!


Avatar

Redakce

Bavíme, radíme a inspirujeme. Jsme FashionMagazin.cz a na českém internetu fungujeme už od roku 2012!