Jakou zvolit blond barvu na vlasy? Se špatnou volbou zestárnete raz dva

Woman Wearing White Top

Jste brunetka nebo černovláska, ale chtěla byste se stát blondýnkou? Pak se připravte na to, že cesta k vašemu vysněnému odstínu vlasů nebude jednoduchá. Je několik důležitých věcí, nad kterými je třeba se zamyslet, abyste vybrala vhodný odstín blond právě pro vás. Jednou z nich je podtón pleti.

Existuje řada odstínů blond. Ne každý ale sluší všem. Některé kombinace dokonce přidávají na věku a to je něco, co opravdu nechcete. Podtón vaší pleti je první bod, na který byste se měla zaměřit, než vyberete ten správný odstín.

Medová blond

Jedná se o nejpopulárnější odstín blond, který sluší takřka každému podtónu pleti. Ať má vaše pleť studený nebo teplý podtón, ať je velmi světlá nebo velmi tmavá, medová blond vám bude slušet. Je to univerzální odstín, se kterým rozhodně nic nezkazíte.

Foto: Shutterstock

Zlatá blond

Blond s teplými zlatými odlesky je ideální volbou pro ty z vás, které máte světlý až střední tón pleti. Tento odstín má blízko ke světle hnědé. Je to tedy vhodná volba pro všechny dámy, které nechtějí ihned radikálně zesvětlovat.

Foto: Pinterest

Platinová blond

Další velice populární odstín, který bude slušet především ženám se studeným podtónem pleti. Ve spojení s modrou barvou očí bude výsledek dokonalý.

Ale pozor. V určitém věku je lepší se tomuto barevnému tónu raději vyhnout, bez ohledu na to, jaký odstín pleti máte. Platinová blond totiž připomíná šediny, a tak dobře zvažte, zda se k této barvě chcete přibližovat.

Foto: Pinterest

„Špinavá“ blond

Tento odstín je opět ideální volbou, pokud se bojíte radikálního zesvětlení a chcete si nejdříve vyzkoušet, jak vám blond bude slušet. Nádherně lichotí střednímu a tmavému odstínu pleti. Správný odstín tak dokáže velmi prozářit a také opticky omladit.

Popelavá blond

Velice zajímavý krémový odstín, který bude slušet všem podtónům pleti. Jen se ujistěte, že pokud máte studený podtón, vaše popelavá blond bude mít též studený podtón a naopak.


Avatar

veronikavankova

Každý o mně ví, že miluji módu. Ještě více ale miluji o ní psát. Zabývat se luxusními značkami a návrháři, to je přesně moje parketa!