Francouzský styl a babí léto: Čím se inspirovat od královen módy?

Krásná móda se dnes nosí v mnoha zemích. Přesto je jedna nepřekonatelná. Nejen kvůli přetlaku módních návrhářů a top fashion značek, ale zejména díky ženám, které se naučily s módou doslova kouzlit.

Neřeknete o nich, že jsou hezky oblečené. Ony jsou prostě dokonalé. Dovedly se spojit s módou v jeden celek a využít z ní vše, co lze, ve svůj prospěch. Pojďte se podívat, jaké kousky nám královny módy, Francouzky, doporučují pro náš šatník teď, během babího léta i na začátek podzimu.

Babí léto je tradiční singularita, tedy odchylka od normálu, která na evropský kontinent přichází nejčastěji od poloviny, či konce září, a trvá někdy až do polovina října.

Obvykle suché a sluneční počasí přes den však již provází chladná rána, která jasně naznačují, že teplo již bylo a je dobré se připravit na zimu. Zejména ve svém šatníku. Vytahujeme teplejší svršky i boty, takové, které sice neobstojí v únorové zimě, ale perfektně nás zahřejí právě nyní, během podzimu. A recyklovat je pak v šatníku můžeme i v předjaří.

Ano, recyklovat se nebojte, protože fast fashion není v kurzu ani u Francouzek. I tyto královny módy preferují udržitelnou módu, která v šatníku nezestárne během jedné sezóny. Preferujte proto nadčasovost před výstřelky a kvalitu před kvantitou. Jenomže jak pak nebýt v oblékání nudnou a tuctovou? To je snadné. Naučte se věci stylově kombinovat jako Francouzky.

Trendem babího léta jsou oversized kabáty

Dlouhé kabáty, kratší flaušové kabátky, peleríny i maxi saka – to jsou fashion kousky, které vám dají šmrnc Francouzek, ochrání vás před ranním chladem a současně poskytnou vzdušnost odpoledne, kdy se zazubí sluníčko babího léta.

Zvolte si je v neutrálních barvách. Než černé a bílé, vybírejte raději z 50 odstínů šedi a z dalších 50 odstínů hnědé. Inspirujte se trendem velér barev betonu a hlíny. Avšak zakázané nejsou ani černá a bílá.

Důležitá je neutralita, díky které nebudete muset ráno přemýšlet nad tím, jestli se vám tento svrchník hodí k outfitu, nebo si k němu budete muset pořídit jiný. Váš oversized kabát či kabátek ve francouzském stylu musí být neutrální a univerzálně použitelný.

Obujte si černé mokasíny

Zapomeňte ještě na kotníkové boty nebo na vysoké kozačky. Dokonce dejte vale teniskám, i když jste si je tak zamilovaly.

Francouzky radí obout si černé mokasíny v pánském stylu. Noste je klidně na boso jako muži. Skvěle se hodí ke kostýmkům, ale i k sukním. Krásné mokasíny jsou ty ozvláštněné sponami, třásněmi i zajímavým šitím. Nebojte se dokonce ani těch na platformě.

Foto: Shutterstock

Nasaďte si bejsbolku

Nebo ji z hlavy po létě vůbec nesundávejte. I když si to nežádá počasí, protože sluníčko nám na hlavu ještě nepraží a ledový vítr nás ještě neofoukne. Bejsbolka neboli kšiltovka vám dá šmrnc. A nebojte se ani různých log na čepici. Pokud jsou tedy vkusná a vystihují vás. Třeba co se týče vašeho zájmu o některý sport.

S oversized kabátem a mokasínami budete v bejsbolce vypadat skutečně stylově. Směle si k flaušovému kabátu nasaďte plátěnou či džínovou čepici. Hodí se i jersey materiál, tedy teplákovina. Pokud si dáte šít kabát na míru, nechte si k němu ušít i baseballovou čepici ze stejného materiálu. To již budete dokonalost sama.

Foto: Shutterstock

Crossbody kabelky to dotáhnou k dokonalosti

Zdá se vám, že vašemu novému outfitu ještě něco chybí? Samozřejmě, kabelka. Francouzky radí završit ležérní eleganci letošního podzimu crossbody kabelkou. Ani velkou, ani malou. Takovou akorát. A dejte si záležet na výběru spony. Právě ta udělá z obyčejné kabelky nepřehlédnutelný fashion prvek.

Foto: Shutterstock

Avatar

Agáta Eismannová

Jsem trochu snílek, trochu módní nadšenec, trochu romantik, trochu cynik. Zajímám se o zdraví a krásu, zejména o zevní péči o naše tělo. Není mi ale lhostejné ani to, co do svého těla dostávám skrze potraviny. Ráda předávám své vědomosti a zkušenosti i z oblasti zdravé výživy.