Jak se obléct od kanceláře a být trendy?

Prostředí kanceláře vyžaduje formální oblečení, potažmo přímo dodržování ustanoveného dress code. Neznamená to však, že musíte zůstat odkázána na nudné kostýmky. Jak se do kanceláře obléct vhodně a zároveň stylově?

Sako a košile jako nestárnoucí spojení

Do kanceláře bychom se stále měly obléknout spíše elegantně. Stávající trendy přejí ležérními pojetí a hranice formální módy se do určité míry rozvolňují. Určitě vás tak nečeká upjatý pocit v přísném kostýmku, v němž připomínáte nekompromisní vychovatelku z dívčího internátu.

Základem vašeho šatníku do kanceláře by však stále mělo být v první řadě dobře padnoucí sako. To můžete nahradit i oversized verzí, která působí, jako byste si sako půjčila od manžela. S barevností se držte „při zemi“, vítězí neutrální tóny jako černá, šedá nebo béžová, případně jemné vzory (kostka). Na pracovišti, kde to nastavení firemní kultury umožní, sako můžete nahradit například dlouhým cardiganem.

Podobnou sázkou na jistotu je i nadčasová bílá košile. V případě, že se na pracovišti vídáte pouze s užším okruhem svých kolegů a nepřicházíte do přímého styku se zákazníky, což vyžaduje vyšší úroveň reprezentativnosti, můžete si dovolit i decentní halenku nebo top.

Foto: Pexels

Tip: Ušetřete nákupy na eshopu Freshlabels. Využijte Freshlabels slevový kód a nakupujte módu za výhodné ceny.

Elegantní kalhoty i žensky vyhlížející sukně

Další položku na seznamu tvoří kalhoty. Vhodné jsou ty cigaretového střihu, případně můžete zvolit rovně střižené nohavice, k aktuálním trendům pak patří kalhoty rozšířené. Vsaďte na kalhoty s puky. Ty jsou nejen mimořádně pohodlné díky materiálu, do něhož se obvykle přidává elastan, ale také lichotí postavě. Protáhnou totiž opticky celou siluetu a zeštíhlí vás.

Foto: Pexels

Samostatnou kapitolu byznys šatníku tvoří sukně. Vhodná je mírně rozšířená sukně tzv. áčkového střihu, úzká pouzdrová sukně i žensky působící plisovaná.

Co se týče tradiční součásti nejen dámských šatníků v podobě džín, záleží na zvyklostech daného pracoviště. Klasický byznys look s nimi rozhodně nepočítá. Méně formální prostředí denim určitě „unese“. V každém případě by vaše džíny však neměly zbytečně vybočovat svou extravagancí. Rozhodně si odpusťte děrování, filtry, výrazné nášivky šisování a další zdobné prvky. Vhodné jsou případně tmavé kalhoty rovného střihu.

Tip: Výhodný nákup basic prvků vhodných i do kanceláře najdete na EMP e-shopu. Ušetřit vám pomůže EMP slevový kód.


Avatar

Redakce

Bavíme, radíme a inspirujeme. Jsme FashionMagazin.cz a na českém internetu fungujeme už od roku 2012!