Dodejte svým vlasům živiny po náročném létě. Vyzkoušejte metodu asijských žen

Naše vlasy potřebují celoroční pravidelnou péči. Jedině tak se mohou stát naší chloubou. Nyní, kdy nám končí léto, je ten nejvyšší čas dopřát vlasům náležitou péči. Během letního období se naše vlasy musely vyrovnat se slanou či chlorovanou vodou, vysokými teplotami a ostrému slunečnímu záření. Dodejte svým vlasům živiny díky jednoduchým domácím maskám.

Voda z vařené rýže dodá lesk

Až budete připravovat rýži, vodu nevylévejte. Rýžová voda je totiž plná vitamínů B i E. Obsahuje také důležité minerály a antioxidanty, které vlasům dodají lesk a hloubkově je hydratují. Rýžová voda patří mezi nejoblíbenější „masky“ v Asii a právě proto mají asijské ženy nádherné pevné a lesklé vlasy. Nejenže se jedná o staletími prověřenou praxi, vznikly i studie, které blahodárné účinky rýžové vody na vlasy jednoznačně potvrzují. Pokud chcete také takové, pak pro vás máme postup, jak na to.

Sklenici s rýžovou vodou nechte při pokojové teplotě odležet dva až tři dny. Poté vodou polijte vlasy a nechte pár minut působit. Následně vlasy umyjte běžným způsobem. Už po prvním použití uvidíte, jak jsou krásně lesklé a plné energie. Masku doporučujeme používat jednou týdně. Věděli jste, že je rýžová voda také skvělým pomocníkem proti lupům?

Foto: Unsplash

Maska z olivového oleje vlasy hydratuje

Podobně jako rýžová voda i olivový olej je plný vitamínu E. Krom toho v něm najdeme i zástupce vitamínu A. Pokud vám nevyhovují masky a ochranné oleje z drogérií, nebo za ně nechcete utrácet mnoho peněz, pak věřte tomu, že je plnohodnotně nahradí obyčejný panenský olivový olej, který jsme zvyklé používat v kuchyni. Masku můžete použít hned na několik způsobů.

Maska s kapkou citronu

Pokud vás trápí lupy, vyzkoušejte masku z olivového oleje s trochou citronové šťávy (v poměru 1:1). Nechte masku na vlasech působit cca 20 – 30 minut a poté umyjte běžným způsobem. Tuto masku používejte jednou týdně a pokud ji budete používat dlouhodobě, můžete dát lupům sbohem.

Hloubková hydratační maska, která umastí vše, co jí přijde do cesty

Potřebují vaše vlasy opravdu hloubkovou hydrataci? Pak doporučujeme použít masku z olivového oleje. S olivovým olejem v tomto případě nemusíte vůbec šetřit. Na vlasy naneste přiměřené množství olivového oleje a vlasy skryjte pod koupací čepici (tip: postačí vám ale obyčejná potravinová folie). Nechte masku působit minimálně 2 hodiny. Pokud ale zrovna nečekáte žádnou návštěvu, doporučujeme masku nechat působit přes noc. Uvidíte, jak budou vaše vlasy nádherně vyživené. Jako by žádné léto ani nebylo.

Upozornění: Tato maska není vhodná pro příliš mastící se vlasy.

Foto: Unsplash

Avatar

NikolKurkova

Oblékání je odrazem člověka - malý kousek z toho, kdo jste, je v tom, co máte na sobě (M. Jacobs). Můžete být každý den za někoho jiného a zároveň sami sebou. Tohle kouzlo na módě prostě miluji.