Málo je někdy více. Jaký make-up se mužům nelíbí?

Make-up patří po staletí k nepostradatelným pomocníkům téměř každé ženy. Díky němu můžeme vyzdvihnout své přednosti, jako například velké oči, či plné rty a zároveň schovat nedokonalosti pleti. Přesto se držme pravidla „málo je někdy více“. Existuje totiž mnoho typů líčení, které se mužům nelíbí.

Výrazné obočí jako Brežněv

Bývalý nejvyšší představitel Sovětského svazu Leonid Brežněv je dodnes proslulý i díky svému opravdu velmi hustému a zarostlému obočí. Určitě znáte přirovnání „máš obočí jako Brežněv“.

Foto: Shutterstock

Pokud máte přirozeně husté obočí, buďte na něj pyšná, ale zbytečně ho nezvýrazňujte. Trend výrazného líčení obočí muži nejen nechápou, ale často také nenávidí. Je to nejspíš i tím, že to ženy s úpravou obočí přehánějí a po odlíčení jsou ony a jejich obočí k nepoznání.

Foto: Shutterstock

Oční linky jako Amy Winehouse

Jemné a decentní oční linky dokonale podtrhnou a zvýrazní velké oči. Vyhněte se ale širokým očním linkám, jaké nosila zpěvačka Amy Winehouse. Ty bohužel neslušely ani jí a nesluší ani nikomu jinému. I zde se držte pravidla málo je někdy více.

Foto: Shutterstock

Rtěnka jako postrach mužů

Milujeme rtěnky! Jsou úžasné, postarají se o veškerou parádu a zbytek make-upu může díky tomu být v minimální míře. Muži považují rtěnku za postrach. Dost často se totiž stává, že vás políbí a vaše rtěnka zůstane na rtech vašeho milého. Představte si potom ten trapas, když se po schůzce s vámi objeví mezi svými kamarády a má všude vaší rtěnku. NAŠTĚSTÍ. Modlitby mužů byly vyslyšeny a na scénu přišly neslíbatelné rtěnky. Mají opravdu velkou výdrž, což je výhra pro vás oba.

Foto: Unsplash

Tuny a tuny make-upu

Každá žena používá make-up k zakrytí nedokonalostí jako je akné, pigmentové skvrny nebo kruhy pod očima. Každá chceme být krásná, a to nejen pro muže, ale i pro nás samotné. Přesto i zde dávejte pozor na množství. Muži nenávidí, když má na sobě žena tunu make-upu, dík čemuž vypadá jako panenka Barbie. Vsaďte na jemný make-up, který v kombinaci s korektorem schová co má, ale nezapomeňte, že jste krásná i se všemi nedokonalostmi.

Foto: Unsplash

Avatar

NikolKurkova

Oblékání je odrazem člověka - malý kousek z toho, kdo jste, je v tom, co máte na sobě (M. Jacobs). Můžete být každý den za někoho jiného a zároveň sami sebou. Tohle kouzlo na módě prostě miluji.