V 65 letech zemřel známý módní fotograf Giovanni Gastel. Podlehl koronaviru

Před několika dny svět přišel o talentovaného fotografa Giovanniho Gastela, který byl nejen mistrem portrétů, ale také uznávaným módním fotografem. Zemřel 13. března ve věku 65 let na následky onemocnění koronavirem.

Giovanni se narodil 27. prosince roku 1955 v Miláně. Fotografování se začal věnovat koncem sedmdesátých let, kdy se v jednom starém suterénu v rodném Miláně začal učit základním technikám focení. V roce 1975 pak začal pracovat jako fotograf v prestižní aukční síni Christie’s v Londýně. Mohl tak v praxi zužitkovat to, co se sám dlouhé roky učil.

Zásadní zlom v jeho kariéře nastal v roce 1981. Tehdy se setkal s Carlou Ghiglieri, která se později stala jeho agentkou a otevřela mu bránu do světa módy. V roce 1982 začal pracovat pro magazín Vogue. Dále navázal spolupráci s prestižními módními značkami, jakými jsou například Versace, Missoni, Tod’s, Trussardi, Krizia, Ferragamo, Dior, Nina Ricci nebo Guerlain.

Nenapodobitelný styl fotografií a umění zachytit člověka v jeho přirozený kráse – to učinilo Giovanniho slavným a uznávaným fotografem. Bohužel dne 13. března 2021 podlehl koronaviru. Jeho smrt zasáhla řadu osobností ze světa módy, včetně Donatelly Versace, jejíž vyjádření na sociálních sítích jasně napovídá, že Giovanni pro ni nebyl jen člověkem, se kterým spolupracovala, ale byl také jejím blízkým přítelem.

„Je to bolest, která nejde popsat slovy. Bolest, kterou naše mysl není schopna chápat, protože přichází tak náhle a nečekaně. Bolest, kvůli které se cítíte ztraceně.“

Donatella Versace

Avatar

veronikavankova

Každý o mně ví, že miluji módu. Ještě více ale miluji o ní psát. Zabývat se luxusními značkami a návrháři, to je přesně moje parketa!