Účinné cviky, které sednou vaší osobnosti? Zkuste cvičení podle znamení zvěrokruhu

Rádi byste začali se sportem nebo cvičením, ale váháte nad tím, co by vás nejvíce bavilo? Podívejte se, jaká sportovní aktivita je pro vaše tělo nejlepší dle vašeho znamení zvěrokruhu.

Beran: Capoiera

Beran je ohnivé znamení, které je velmi energické. Capoiera je forma bojového umění, kde se kombinují prvky boje, akrobacie, hudby a tance. Pro Berany je to skvělá aktivita, při které upustí páru.

Foto: Depositphotos.com

Býk: Jízda na kole 

Pro Býky je jízda na kole ideální sportovní aktivita, jelikož mají rádi disciplínu a rutinu. Navíc Býci velmi často s oblibou tráví čas v přírodě. Pokud venku zrovna nejsou vhodné podmínky na cyklistiku, můžete si pořídit domů stacionární kolo.

jízda na kole
Foto: Pexels.com

Blíženci: Zumba

Blíženci jsou velmi dobrodružní a mají rádi aktivity, při kterých jsou středem pozornosti. Zumba je velice zábavné cvičení, při kterém formujete své tělo. Střídají se v ní pomalé a rychlé pohyby.

Foto: Depositphotos.com

Rak: Plavání

Rak je vodní znamení, které má nejraději aktivity spojené právě s vodou. Plavání je ideální činnost, při které se zapojují všechny svaly na těle.

plavání
Foto: Pexels.com

Lev: Kruhové tréninky

Lvi milují pozornost, a také právě proto je můžeme často při skupinových cvičení vidět v prvních řadách. Pro Lvy jsou nejlepší týmová cvičení, jako jsou např. kruhové tréninky.

Foto: Depositphotos.com

Panna: Jóga

Lidé narození ve znamení Panny jsou perfekcionisté a mají rádi rutinu a stabilitu. Velmi dbají na správné provedení cviků. Jóga je pro ně aktivita, při které se uvolní a krásně protáhnou.

jóga
Foto: Unsplash.com

Váhy: Pilates

Váhy hledají rovnováhu v každé oblasti svého života. Pilates je pro Váhy ideální cvičení, které jim pomůže najít vnitřní rovnováhu a posílí celé své tělo.

pilates
Foto: Unsplash.com

Štír: Kickbox

Štíři jsou známi pro své intenzivní pocity v podobě vášně a agrese. Proto se doporučuje kickbox, kde vybijí svou energii. Při této sportovní aktivitě se zlepší rovnováha a hbitost.

kickbox
Foto: Pexels.com

Střelec: Lezení

Střelci mají rádi vzrušení a dobrodružství. Právě proto je pro ně vhodné lezení, kde je i vidět jejich neskutečná výdrž. Navíc lezení krásně formuje tělo a má kladný vliv na oběhový a dýchací systém.

Foto: Depositphotos.com

Kozoroh: Běh

Kozorozi se rádi drží osvědčených metod. Posilovny je moc nebaví, a tak ideální aktivitou je běh. Je to pro ně nejlepší způsob, jak se zapotit.

běhání
Foto: Pexels.com

Vodnáři: Jiu-Jitsu

Vodnáři jsou velmi zvědavé a experimentální znamení. Mají rádi aktivity, kde se kombinuje společnost lidí s jejich vlastní fyzickou aktivitou. Jiu-Jitsu je pro ně velmi vhodná činnost, při které zlepší svou rovnováhu a posílí svaly.

Jiu-Jitsu
Foto: Unsplash.com

Ryby: Aqua aerobic

Ryby jsou vodní znamení, a tak sportovní aktivita, která je pro Ryby vhodná, je také ve vodě. Potřebují se uvolnit a spojit svou mysl a tělo. Aqua aerobic je příjemná aktivita, která vás udrží ve fyzické kondici.

Foto: Depositphotos.com

Avatar

Agáta Eismannová

Jsem trochu snílek, trochu módní nadšenec, trochu romantik, trochu cynik. Zajímám se o zdraví a krásu, zejména o zevní péči o naše tělo. Není mi ale lhostejné ani to, co do svého těla dostávám skrze potraviny. Ráda předávám své vědomosti a zkušenosti i z oblasti zdravé výživy.