Omezte časté mytí vlasů a vaše hříva bude silnější. Vlasy stačí mýt dvakrát týdně

Myjete si vlasy každý den? Možná pak máte sama ze sebe lepší pocit, ale věřte, že vaše vlasy už tak nadšené nejsou. Ba spíše naopak. Ony totiž moc dobře vědí, že časté mytí škodí a bohužel vám to dají dost jasně najevo.

Vlasy jsou korunou krásy a většina z nás dbá na to, aby naše lokny vždy působily čistě a upraveně. Mnohdy tak ve snaze získat reprezentující hřívu vlasy často podrobujeme mytí. A to je chyba, kterou si mnohé ženy bohužel neuvědomují.

Vlasy stačí mýt 2x do týdne, jinak zbytečně trpí

Pokud každé vaše ráno probíhá tak, že si umyjete hlavu a poté jdete s dobrým pocitem do práce či do školy, pak byste měly vědět, že odborníci doporučují mýt si vlasy maximálně 2x do týdne. Jinak totiž své hřívě (ne)vědomě ubližujete.

Jak vlasy trpí při častém mytí?

Svědí vás pokožka hlavy

Sice máte vlasy dokonale čisté, ale během dne vás trápí časté svědění pokožky hlavy? Na vině může být buď špatně vypláchnutý vlasový přípravek, ať už šampon, kondicionér nebo nějaká vlasová masa, nebo také časté mytí, které způsobuje vysušování pokožky hlavy a ta se nespokojeně ozývá právě tím, že vás „kouše hlava“.

Vlasům chybí živý lesk

Krásně lesklé vlasy chce mít každá z nás, protože jednoduše vypadají dobře. Pokud si ale hlavu myjete přehnaně často, lesku své hřívy se pravděpodobně vůbec nedočkáte. Přirozená mastnota, která pro vlasy představuje důležitou výživu, zajišťuje i přirozený lesk. A když si vlasy nepřirozeně drhnete, pak se lesku nedočkáte.

Hříva je vysušená

Trpí vás každý dotek vašich vlasů, protože na rukou cítíte, jak strašně je vaše hříva vysušená? I to je další problém, který si lze spojit s častým mytím vlasů. Mytí totiž vlasy vysušuje, což může velmi snadno způsobit jejich nechtěné třepení se nebo lámání, za které určitě rády nebudete. Nevypadá to totiž ani trochu dobře.

Foto: Pexels.com, Shutterstock.com.


Avatar

nikolblahova

Móda není jen o dokonalých mírách, móda je i o kyprých tvarech. Každá jsme nějaká - nízká, vysoká, plnoštíhlá i tenká. A přesto jsme každá krásná. Tak nějak po svém. Milujme módu, protože díky ní můžeme vyjádřit, kdo vlastně jsme.