K dokonalé postavě do plavek dopomůže efektivní cvik zvaný plank

Také nerada chodíte do posilovny a cvičení zkrátka není váš šálek kávy? Pak je jistě potěšující zjištění, že postavy snů můžete docílit i bez hodin úmorného cvičení. Jen to chce trochu trpělivosti. Takvazný „plank“ je dokonalým univerzálním cvikem, kterým krásně zpevníte celé tělo. I když na první pohled vypadá jednoduše, je těžké v něm vydržet alespoň minutu.

Co je to „plank“?

Léto se pomalými krůčky blíž a především my ženy chceme začít pracovat na svých postavách, aby i v plavkách vypadaly k světu. Ano, mít postavu téměř jako modelka je krásná představa, ale donutit se něco dělat, to už bývá horší!

Většinou býváme zaneprázdněné zaměstnáním, rodinou, péčí o domácnost a na cvičení nám už nezbývá čas. Naštěstí existuje cvik zvaný „plank“ (nebo také „prkno“), který dokáže ušetřit mnoho času. Je však dosti náročný, takže vyžaduje patřičný trénink. Pokud mu ale přijdete na chuť a budete jej cvičit pravidelně, efekt máte zaručený!

Plank spočívá v tom, že držíte tělo v pozici spor (jako byste chtěly dělat kliky), přičemž lokty a dlaně jsou položeny na zemi a tělo držíte ve vodorovné poloze. Pro správné provádění cviku je opravdu důležité držet tělo zpevněné a nepropadat v zádech.

Pomáhá i s bolestmi zad

Tento cvik má obecně blahodárné účinky. Jeho pravidelným cvičením posilujete celý střed těla. Při cvičení jsou zapojeny především břišní a zádové svaly, ale také svaly na rukou a na nohou, takže skutečně procvičujete kompletně celé tělo. Díky tomu, že jsou aktivně zapojeny i zádové svaly, může cvik v jisté míře ulevit od bolesti zad a také může pomoci ke správnému držení těla. Jak je vidět, výhod je celá řada, takže žádné výmluvy a směle do toho!

Foto: Shutterstock.com.


Avatar

veronikavankova

Každý o mně ví, že miluji módu. Ještě více ale miluji o ní psát. Zabývat se luxusními značkami a návrháři, to je přesně moje parketa!