ASOS prodával urážející obleček imitující obézní baletku. Za trapné faux pas se omlouvá

Britský módní online prodejce ASOS byl v prosinci loňského roku nařčen z hrubé urážky skupiny lidí s „plus-size“ velikostí. ASOS totiž na svém e-shopu nabízel rádoby vtipnou figurínu baletky v jaksi „rozměrném těle“. Tento produkt samozřejmě neušel pozornosti veřejnosti, od které to ASOS pořádně schytal.

První výraznější osobnost módní scény, která poukázala na tento produkt, byla anglická blogerka z Londýna Danielle Vanier.

Danielle, která se sama řadí k prostorově výraznějším osobnostem, si samozřejmě svůj názor na ASOS a jejich produkt nenechala pro sebe a prostřednictvím twitteru veřejně vznesla na ASOS dotaz, který ve volném překladu zní jako:

„Proč prodáváte něco, co je očividně mířeno k zesměšňování osob s tělem, jako mám já?“

Samotný popisek produktu, který již není na ASOS.com k dispozici, říká:

„The perfect ice breaker and party game filled with laughter!” neboli „Vhodné k prolomení ledů na párty plné legrace!”.

Popisek produktu skutečně podněcuje K zesměšňování lidí s nadváhou, jak podotkla módní blogerka Danielle ve svém tweetu.

Ještě tentýž den se ASOS omluvil za uvedení tohoto produktu na svůj e-shop a zároveň připojil omluvu za tento „špatný nápad”.

„Děkujeme za upozornění na tento produkt. Nikdy jsme neměli v úmyslu nikoho urážet, proto jsme se rozhodli produkt stáhnout s našeho webu. Jakožto zodpovědný módní prodejce jsme si vědomi důležitosti propagace pozitivního vnímání těla, proto si vážíme vaší zpětné vazby”.

Jaký je váš názor na podobný obleček? Připadá vám spíše směšný nebo se řadíte k blogerce Danielle a považujete jej za hrubou urážku?

Foto: ASOS, Instagram.


Avatar

Karel Balek

Nadšený fotograf, věčný optimista a snílek. Rád poznávám cizí kultury, miluji dobré espresso a v neposlední řadě se zajímám o módu a oblékání ... Asi proto píši pro FashionMagazin.cz.