Co byste měli vědět o prodlužování řas

Řasy jsou korunou pohledu. Dokonale husté a nádherně dlouhé řasy jsou snem snad každé z nás. Bohužel jak už to tak bývá, příroda nebyla k nám všem natolik štědrá, abychom se s dokonale lemovanýma očima už narodily. Proto si většina z nás musí ke štěstí v podobě hustých řas trochu dopomoci – ať už řasenkou, nebo jejich prodloužením.

Prodlužovací metoda řasa na řasu

Prodlužovací metoda řasa na řasu patří mezi nejoblíbenější a nejvyhledávanější. Spočívá v aplikaci umělých (chcete-li syntetických) řas na jednotlivé přírodní řasy. Laicky řečeno: na přírodní řasu přijde řasa umělá.

Syntetické řasy mají různé délky. K jejich přichycení se používá speciální adhezivum, díky kterému je spojení umělých a přírodních řas pevné, velmi odolné a zároveň vůbec nejde vidět.

Zatěžují umělé řasy ty přírodní?

I když možná nemáte dokonale dlouhé řasy a ty tvoje vypadají spíše jako chmýříčka, možná vás napadne otázka, jestli umělé řasy nepoškodí ty vaše přírodní. A otázka je to celkem logická, ono se sice říká „parádo trp“, ale ne za každou cenu, že?

Dobrou zprávou je, že při metodě řasa na řasu nedochází k poškozování ani zatěžování přírodních řas. Řasy se i nadále obměňují, pakliže vypadne řasa přírodní, vypadne s ní automaticky i nalepená umělá řasa. Na jejím místě vyroste řasa nová, na kterou se při dalším prodlužování opět nalepí řasa umělá. A takhle pořád dokola.

Jak dlouho upravené řasy vydrží?

Když už se rozhodneme pro prodloužení řas a investujeme do toho peníze, pak logicky chceme, aby efekt vydržel co možná nejdéle – v ideálním případě už napořád.

Výdrž prodloužení metodou řasa na řasu je hodně individuální, protože každá z nás má odlišný cyklus přírodních řas. V průměru se přírodní řasy obnovují v období 9-10 týdnů, maximální životnost umělých řas se pohybuje okolo 6 týdnů. Obecně se doporučuje doplňovat prodloužení co každé 3-4 týdny.

Co můžete udělat pro to, aby vám řasy vydržely co možná nejdéle?

Na závěr ještě pár šikovných triků, možná lépe řečeno doporučení, co můžete udělat pro to, aby vaše prodloužené řasy vydržely krásné co možná nejdéle:

  • 24 hodin po aplikaci zabraňte kontaktu řas s vodou
  • nepoužívejte mastné odličovače
  • snažte se nemnout si oči
  • neležte obličejem na polštáři
  • 48 hodin po aplikaci nechoďte do sauny

Foto: Pixabay.com.


Avatar

nikolblahova

Móda není jen o dokonalých mírách, móda je i o kyprých tvarech. Každá jsme nějaká - nízká, vysoká, plnoštíhlá i tenká. A přesto jsme každá krásná. Tak nějak po svém. Milujme módu, protože díky ní můžeme vyjádřit, kdo vlastně jsme.