Fialová očím nesluší – aneb módní lži, kterým přestaňte věřit

V životě neustále narážíme na nějaká pravidla: v práci, osobních vztazích, dokonce i v módě. Naše životy se zkrátka řídí podle pravidel, ať chceme nebo ne. Jsou věci, které musíme dodržovat a respektovat. Ale jsou tu i věci, která již zmíněná pravidla třeba zakazují, ale jak se říká: pravidla jsou tu od toho, aby se porušovala!

Pravidla jsou důležitá, ale když se najde skulinka…

Některá pravidla je prostě potřeba dodržovat a tečka. Jsou věci, které se porušovat nedají, nebo alespoň by se neměly. Já však chci poukázat na taková pravidla, u kterých je možné najít skulinku a dané věci udělat jinak, po svém. Co přesně mám na mysli?

Fialová na oči? Ani omylem!

Slyšeli jste již o tom, že fialové oční stíny jsou tabu? Tak přesně tohle je ten případ, kdy je možné pravidlo obejít! Není totiž pravda, že by byly fialové oční stíny opravdu takovým přešlapem, chce to jen umět s touhle barvičkou pracovat, protože když to přeženete nebo se vám to nepovede, vykouzlíte si na obličeji dojem modřiny. A to nepůsobí zrovna sexy.

Dva různé vzory k sobě? To tedy ne!

Někdo někdy vyslovil pravidlo, že rozdílné vzory se spolu kombinovat nemohou a lidé tomu začali věřit. Jenže i tohle je pravda jen z poloviny. Jasně, když vezmete dva výrazné vzory a aplikujete je na velké plochy (například jeden na tuniku a druhý na legíny), bude to vypadat jako v bláznivém cirkuse. Když ale malé vzory zkombinujete s velkými (malé puntíky a velké puntíky), pak to bude vypadat dobře. Vážně!

Výrazné líčení očí a rtů? Nikdy!

Dodržujete pravidlo, že když si výrazně nalíčíte oči, ústa musí být nalíčena jen velmi jemně, nebo naopak? I zde si dovolím mít k tomuto nepsanému pravidlu nějakou tu připomínku. Je sice pravda, že když si nalíčíte třeba kouřové oči, na které budete chtít upozornit, byla by škoda, pokud byste je o pozici dominantního prvku vašeho obličeje ochudila tím, že si sytě namalujete rty. To ale neznamená, že tahle kombinace nemůže fungovat, chce to jen najít onu zlatou střední cestu.

Foto: Pixabay.com, Pinterest.com.


Avatar

nikolblahova

Móda není jen o dokonalých mírách, móda je i o kyprých tvarech. Každá jsme nějaká - nízká, vysoká, plnoštíhlá i tenká. A přesto jsme každá krásná. Tak nějak po svém. Milujme módu, protože díky ní můžeme vyjádřit, kdo vlastně jsme.