Jaký účes vám může zničit vlasy?

woman, hair, braid

Vlasy jsou korunou krásy, chloubou každé ženy, třešničkou na dortu našeho vzhledu. Není se čemu divit, že si většina z nás na zdraví své hřívy zakládá a pečlivě se o vlasy stará. Ačkoli se snažíme vyhýbat častému fénování, kulmování a žehlení, které vlasům příliš neprospívají, jen málokterou z nás by napadlo, že nepěknou paseku na našich vlasech může zanechat i nevhodně zvolený účes.

Ubližujete nevědomky svým vlasům?

I vy si možná dáváte pozor, abyste své vlasy zbytečně nezatěžovaly fénováním horkým vzduchem, dobře si rozmýšlíte, jestli je opravdu nutné vlasy žehlit a když už, nezapomenete je ošetřit speciálními přípravky a po kulmě sáhnete jen tehdy, kdy se chcete proměnit v romantickou princeznu? To všechno je samozřejmě v pořádku, ale co když i přesto svým vlasům (nevědomky) ubližujete?

Věřte nebo ne, ale vlasy si můžete poškodit i účesem. Je sice opravdu pohodlné a snadné nezbednou hřívu stáhnout do gumičky a během mrknutí oka vykouzlit praktický culík, ale právě on je jedním z účesů, které se mohou podepsat na kvalitě i vypadávání vaší kštice.

Které účesy vlasům škodí nejvíce?

Zapletené copánky

Určitě se shodneme na tom, že zapletené copánky vypadají moc pěkně a my se díky nim můžeme cítit jako nevinné školačky. Co ale možná nevíte je fakt, že příliš utahované copy (ať už jde o ty klasické, nebo o rybí či francouzské) zvyšují riziko vypadávání vlasů. Pokud si navíc copánky zaplétáte už od čela, pak si koledujete o kouty.

Foto: Pixabay

Ležérní drdoly

Už se vám někdy stalo, že jste si vlasy nestihly umýt, a proto jste si je vyčesaly do ležérního drdolu? Možná jste tím zachránily situaci, ale své hřívě už jste příliš neprospěly.

Při vyčesaném drdolu jsou vlasy nepřirozeně natahovány a tím dochází k oslabování konečků. Máte-li jemné vlasy, pak hrozí, že se u čela začnou uvolňovat, což by mohlo vést k jedinému: nevzhledným koutům.

Foto: Pixabay

Obyčejný culík

Není nic jednoduššího, nežli si vlasy stáhnout do culíku. Pro tento účes se rozhodujeme ve chvíli, kdy se nechceme zdržovat česáním, sázíme na něho i při sportu.

Už možná tušíte, že i culík patří na seznam účesů, které poškozují  a namáhají vlasy. O něco horší je to v případě, kdy pro stažené vlasů do culíku použijete klasické gumové gumičky, které způsobují, že jsou vlasy křehké, třepí se a dochází k jejich lámání.

woman in black tank top
Foto: Unsplash

Avatar

nikolblahova

Móda není jen o dokonalých mírách, móda je i o kyprých tvarech. Každá jsme nějaká - nízká, vysoká, plnoštíhlá i tenká. A přesto jsme každá krásná. Tak nějak po svém. Milujme módu, protože díky ní můžeme vyjádřit, kdo vlastně jsme.