Jedete na dovolenou k moři? Tyhle kousky nechte doma!

Chystáte se na zaslouženou dovolenou? V tom případě už se určitě nemůžete dočkat, až se konečně rozplácnete na pláži, necháte se rozmazlovat horkými slunečními paprsky a když už vám bude opravdu velké vedro, zajdete se zchladit buď do moře, nebo do hotelového bazénu. Dovolené v exotice zkrátka mají své kouzlo, o tom nemusí být sporu.

Pozor na váhový limit zavazadla…

My ženy jsme zkrátka nevyzpytatelné. Když jedeme na dovolenou, nemůžeme se rozhodnout, jaké kousky z naší šatní skříně vezmeme do tropického ráje s sebou a které necháme doma. Když si k tomu ještě připočítáte nutnost pohlídat si váhový limit vašeho zavazadla, můžete začít propadat lehké panice. Nikdo přece nechce doplácet za nadváhu zavazadla…

Kousky, které můžete nechat doma. A bez výčitek!

Pakliže i vy máte před odletem na dovču a lámete si hlavu, co si vzít s sebou a co ne, jak se vejít do váhového limitu, pak mám právě pro vás pár tipů na kousky, které klíďo píďo můžete nechat doma. S klidným svědomím a bez jediné výčitky.

Drahá značková móda

I když jste možná pyšná na to, že jste si několik měsíců pracně šetřila na novou kabelku Louis Vuitton a teď byste se s ní nejraději chlubila na každém kroku, nechte svůj značkový poklad raději doma. Za prvé tam bude v bezpečí (pozor na ostré tropické slunce, které dokáže napáchat pěknou paseku!) a za druhé, buďme k sobě upřímné: v turisticky oblíbených destinacích jsou na každém rohu stánky s padělky těchto populárních značek, které zde pořídíte za pár kaček. A jen málokdo na první pohled pozná originál od fejku. Přece nechcete, aby se na vás někdo díval jako na milovnici fejkových kousků za pakatel, ne?

Botičky na vysokém podpatku

Botky na vysokém podpatku jsou pro mnoho žen velkým lákadlem a ani já jim mnohdy nedokážu odolat. Pokud si s sebou na dovolenou plánujete vzít třeba i několik párů bot na vysoké jehle, dobře si to rozmyslete. Nejedna žena se totiž vlivem změny klimatu potýká s otoky nohou, takže má následně problém nasoukat svá chodidla do těsných botiček. Byť jsou botky na podpatku sebekrásnější a vy se díky nim cítíte sebevědomější, vyměňte je raději za pohodlné pantofle nebo žabky, které jsou na dovču u moře přeci jen lepší volba.

Sportovní oblečení

Nevím, jak to máte vy, ale ve mě slovíčko „dovolená“ evokuje odpočinek, relax, pohodu. Je to pro mě čas strávený s drinkem v ruce na pláži. Rozhodně si pod tímto pojmem nepředstavuji, že budu v brzkých ranních hodinách vstávat jen proto, abych si šla zaběhat – jít běhat později během dne by totiž mohl jen naprostý šílenec, vzhledem k tomu, že už dopoledne jsou teploty v tropických oblastech pořádně vysoko. I když možná doma cvičíte několikrát do týdne, na dovolené si prostě dovolte odpočinout. Až se vrátíte domů, můžete na sebe natáhnout oblíbené legíny a sportovní podprdu a dát si zase do těla!

Foto: Pixabay.com, Pinteres.com.


Avatar

nikolblahova

Móda není jen o dokonalých mírách, móda je i o kyprých tvarech. Každá jsme nějaká - nízká, vysoká, plnoštíhlá i tenká. A přesto jsme každá krásná. Tak nějak po svém. Milujme módu, protože díky ní můžeme vyjádřit, kdo vlastně jsme.