Je čas ukázat nohy. Jak se o ně starat během léta?

A je to tady! Konečně přichází roční období, ve kterém můžeme směle odhalovat nejrůznější části těla a užívat si příjemné doteky hřejivých slunečních paprsků. Kromě ramen nebo bříška v létě odhalujeme i naše nožky, o které bychom se tedy měli řádně starat. Jak na to?

Jak se během léta starat o nohy?

Zatímco v zimě nebo na začátku jara, kdy ještě není příliš teplo, jsou naše nohy před zraky ostatních skryty a my si tak můžeme dovolit péči o ně trochu zanedbávat, jakmile se o slovo přihlásí horké léto, jde lenošení okamžitě stranou. Pokud chcete své nohy v létě hrdě ukazovat, je načase začít se o ně svědomitě starat.

A já vám v dnešním článku poradím jak!

Rozmazlete své nožky koupelí

Dopřát chodidlům speciální koupel? No jasně. Když můžete věnovat pozornost jiným částem těla, proč ne i nohám? Vždyť ty vás nesou a určují každý váš krok, trochu toho rozmazlování si tedy bezesporu zaslouží.

Čas od času, klidně z toho udělejte pravidelný rituál, jim proto dopřejte speciální koupel, při které budete střídat teplou a studenou vodu. Nejdříve nožky ponořte na 20-25 minut do teplé vody, kterou poté vystřídejte za studenou vodu. Podpoříte tím cirkulaci krve a to vašim nožičkám jedině prospěje.

Nezapomínejte na úpravu nehtů

Pokud chcete v létě ukazovat holá chodidla, nezapomínejte na úpravu nehtů na nohou. Možná se budete divit, ale lidé ve vašem okolí si všímají a zanedbaná manikúra jim zaručeně neunikne. Nemusíte si na nehtech vytvářet kdovíjaké kreace, bohatě postačí, když si nehty zastřihnete, zapilujete a přetřete lakem – ať už barevným nebo obyčejným bezbarvým.

[easy-image-collage id=57668]

Důkladná hygiena je v létě základ

Dbát na hygienu byste samozřejmě měli po celý rok, v parném létě, kdy je opravdu teplo a nohy se vám potí, je potřeba své úsilí zdvojnásobit. Pozornost věnujte často opomíjenému prostoru mezi prsty, na který se často zapomíná a přitom právě zde může vlivem vlhkého prostředí vzniknout třeba nějaká nepříjemná plíseň.

Vybírejte si vhodnou obuv

I když si v létě užíváme možnosti nosit otevřenou obuv, ve které naše chodidla příjemně větrají a nám není takové horko, občas se i v letním dni nebe zatáhne a začne pršet. Tehdy raději sáhneme třeba po keckách nebo jiné uzavřené obuvi. Při jejím výběru bych vám ráda doporučila, abyste se zaměřili na prodyšné boty a přírodní materiály, které zajistí, že se vám nohy v botě nezapaří. A to samé samozřejmě platí i o ponožkách.

Foto: Pixabay.com.


Avatar

nikolblahova

Móda není jen o dokonalých mírách, móda je i o kyprých tvarech. Každá jsme nějaká - nízká, vysoká, plnoštíhlá i tenká. A přesto jsme každá krásná. Tak nějak po svém. Milujme módu, protože díky ní můžeme vyjádřit, kdo vlastně jsme.