Psychologie barev funguje i v módě. Jak barvy našeho oblečení působí na okolí?

Říkáte si, jak je možné, že s vámi lidé jednají pokaždé jinak, ale nikdy jste tomu nepřišli na kloub?  Na vině mohou být barvy. Potřebujete na někoho udělat dobrý dojem? Oblečte se do těch správných barev.  Slyšeli jste už o psychologii barev? Je to jednoduchý psychologický trik, jak můžete okolí ovlivnit pouhými barvami. Pojďme se podívat, jak to vlastně funguje. 

Červená

Červená barva zvyšuje vaši atraktivitu a pokud chcete zaujmout třeba na rande, rozhodně si tuto barvu oblečte. Je to barva vášně, lásky, ale také nenávisti a agresivity. V kombinaci s jinými barvami působí skvěle, ovšem samotná se nedoporučuje. Na schůzky či pohovory se raději červeným šatům vyhněte. Věděli jste, že červenou barvu nosí nejvíce lidé, kteří jsou velmi asertivní?

Bílá

Bílá barva je barva čistoty, elegance a nevinnosti. Ovšem působí tak pouze v kombinaci s jinou barvou. Na někoho může celobílý outfit působit chladně a nepřátelsky, proto doporučujeme celobílý outfit doplnit alespoň o barevné boty nebo kabelku.

Žlutá a oranžová

Žlutá barva přispívá k dobré náladě, otevřenosti a vlídnosti. Upoutává pozornost, bohužel však může působit dojmem vtíravosti. Oranžová, stejně jako žlutá působí na okolí dobrým dojmem. Obě tyto barvy mohou ale působit výstražně. Žlutá barva o vás vypovídá, že jste veselý a přátelský typ člověka.

Růžová

Světle růžová barva nemá žádné negativní dopady, protože tato barva působí něžně a uklidňujícím dojmem. Pozor si však dávejte na její výraznější a tmavší odstíny. Působí lacině a na člověka ve vaší blízkosti může působit svazujícím dojmem.

Modrá

Modrá barva je velice uklidňující, ukazuje vaši kreativitu, smysl pro pořádek, podporuje soustředění a říká o vás, že jste velmi vyrovnaný člověk. Jejím mínusem je však to, že může podporovat pocity smutku a lidé v její blízkosti mohou vzpomínat na špatné a smutné situace, což vám v komunikaci s nimi vůbec nepřidá. Modrá barva se vám bude hodit například při důležitých životních zkouškách. Vypovídá totiž o vás, že jste velice inteligentní. Nebo se to alespoň o lidech, kteří nosí modrou říká. Využijte tak toho.

Foto: Unsplash.com, Pinterest.


Avatar

terezakapcova

Jak řekla známá filmová postava Carrie Bradshaw: „Mám ráda své peníze tam, kde na ně vidím. Jak mi visí ve skříni.“ Přesně to jsem já. Na módě miluji to, že kousek, sám o sobě, nemusí být vždy zajímavý, ale pokud ho dokážete správně kombinovat, může vzniknout dokonalý outfit!