Jak na svůdně lesklé vlasy?

Lesklé vlasy působí na pohled velice přitažlivě. Možná i vy tiše závidíte modelkám, které se objevují v reklamách – dokonale lesklá hříva ve vás vyvolává otázku, jak to sakra dělají, že jejich vlasy vypadají tak dobře?! Chcete prozradit tajemství? Krásně lesklé vlasy můžete mít i vy, protože na tom ve skutečnosti není vůbec nic složitého!

Lesklé vlasy snadno a rychle?

Určitě se shodneme na tom, že vlasy jsou vizitkou žen. Každá z nás by chtěla mít vlasy nejen lesklé, ale i husté a zdravé. Zkrátka dokonalé. Pokud vaše hříva postrádá onen přitažlivý lesk, držte se následujících tipů a již brzy se i vy budete moci těšit z vlasů, které září zdravím na dálku.

Tip první: volba hřebenu

Myslíte si, že na výběru hřebenu nezáleží? Že je úplně jedno, jestli si své vlasy češete kartáčem, nebo jestli na jejich rozčesávání používáte hřeben se širokými zuby? Měly byste vědět, že i správná volba hřebenu vzhledem k typu vašich vlasů může být klíčová.

Každá žena by měla mít po ruce hned několik typů hřebenů. S jedním si totiž určitě nevystačíte. Mokré vlasy po umytí je rozumné rozčesávat hřebenem se širokými zuby, jakmile jsou vlasy suché, doporučujeme na jejich rozčesání kartáč, který po celé jejich délce rozprostře přirozenou mastnotu.

  [easy-image-collage id=55591]

Tip druhý: kouzlo správně umytých vlasů

Nezáleží na tom, jestli si své vlasy myjete šamponem za pár korun, nebo jestli do šamponu investujete nekřesťanské peníze. Jestliže chcete mít přitažlivě lesklé vlasy, musíte po jejich umytí myslet na dostatečné propláchnutí. K jejich propláchnutí ale nestačí pouze obyčejná voda, nýbrž směs, kterou vytvoříte smícháním vody a jablečného octa.

Jablečný ocet obsahuje látky, které dodají vaší hřívě krásný lesk. Vrátíme-li se ještě k volbě šamponu, dovolíme si vám doporučit vybírat si šampony založené na přírodní bázi. Dejte si pozor na šampony obsahující silikony, které vlasy zbytečně ničí.

Tip třetí: jemnost a lesk jdou ruku v ruce

Lesklé vlasy jsou zároveň jemné na dotek. Právě ona jemnost je polovina úspěchu. Abyste dosáhly jemných vlasů, nezapomínejte po jejich umytí používat kondicionér. S jeho množstvím to ale nepřehánějte, protože v tomto případě platí že, méně je více – zbytečné množství kondicionéru vlasům naopak škodí a zbytečně zatěžuje.

Pamatujte, že kondicionér se nanáší rovnoměrně od kořínků až ke konečkům. Dostatek času věnujte i opláchnutí vlasů po nanesení kondicionéru – vlasy by neměly na dotek klouzat, ale po přejetí rukou by měly tzv. vrzat, tehdy budete mít jistotu, že jste z vlasů opravdu všechen kondicionér spláchly.

Foto: pixabay.com, unsplash.com.


Avatar

nikolblahova

Móda není jen o dokonalých mírách, móda je i o kyprých tvarech. Každá jsme nějaká - nízká, vysoká, plnoštíhlá i tenká. A přesto jsme každá krásná. Tak nějak po svém. Milujme módu, protože díky ní můžeme vyjádřit, kdo vlastně jsme.