Podle čeho vybírat svatební boty?

Svatební boty možná nebudou ve váš důležitý den na první pohled vidět, přesto byste jejich výběr rozhodně neměly podceňovat. Jasně, co se týče nevěsty, důležité jsou především její svatební šaty, které v tento den hrají jasný prim. I když je volba šatů důležitá, i svatební boty mají hodně co mluvit do toho, jak bude celý den probíhat. Věřte tomu nebo ne, ale jejich špatný výběr může vás výjimečný den pěkně zkomplikovat…

Jak vybírat svatební boty? Hlavně s rozvahou!

Svatební boty byste měli vybírat s rozmyslem, nikam nespěchat a nespoléhat se na tzv. první dobrou. Je sice pravda, že boty nejsou pod šaty na první pohled vidět, pamatujte ale, že mohou hodně promluvit do toho, jak se v nich budete během svatebního dne cítit a jak vám budou na nohách pohodlné.

Když dojde na svatební šaty, jsou nevěsty schopné strávit výběrem i dlouhé hodiny. Nedělá jim problém objíždět hned několik svatebních salonů a v nich neúnavně zkoušet jeden model za druhým, dokud jim do oka nepadne ten pravý, jež jim bez jediného slova napoví, že právě tyhle šatičky jsou ta nejlepší volba. Ale co boty? Ty také budoucí manželky vybírají s takovou vervou a vášní?

Berte ohled na místo konání svatby

Možná už jste si jako malé holčičky tajně vysnily, že vaše svatební boty budou na vysokém podpatku, budou zdobené krajkou, s otevřenou špičkou, krásně vzdušné a jedním slovem luxusní. Jenže pak jste si pro místo konání svatby vybraly palouček uprostřed lesa, kde to sice dýchá úžasnou přírodní atmosféra, ale podmínky nejsou zrovna ideální k tomu, abyste zde pobíhali v botkách na vysoké jehle. Tak co teď?!

Jestli vám můžeme poradit, vybírejte svatební boty i s ohledem na místo konání vaší svatby. Pakliže víte, že chcete mít svatbu a všechno okolo na krásném zámečku, pak si můžete dovolit i botičky na podpatku. Naopak jestliže toužíte po veselce uprostřed lesa, počítejte s tím, že tamní terén asi nebude přizpůsoben tomu, abyste si zde pohodlně vykračovali. Jen si představte, jak se při každém kroku podpatkem bortíte do zeminy. Opravdu to chcete riskovat?

Nemusí být pouze bílé

Kde je psáno, že svatební boty musí být nutně bílé? Nikde. V tom případě si do barvy či odstínu botiček, které se rozhodnete obout pod svatební šaty, nenechte nikým mluvit a rozhodujte se podle toho, co si přejete, co se vám líbí a z čeho máte nejlepší pocit.

Nevěsty se často drží zaryté představy, že svatební šaty a stejně tak i boty musí být bílé. Je to zkrátka klasika, na kterou sází drtivá většina žen, dojde-li na svatbu. Jsou ale i výjimky, které potvrzují pravidlo – ženy, které si své svatební šaty vyberou třeba v černé, žluté nebo červené barvě. A nebo v několika kombinacích barev, když se jim to líbí. Proto pamatujte, že svatební boty nemusí být nutně bílé, mohou mít přesně takovou barvu, která bude ladit s odstínem vašich šatů.

Foto: Pixabay.com.


Avatar

nikolblahova

Móda není jen o dokonalých mírách, móda je i o kyprých tvarech. Každá jsme nějaká - nízká, vysoká, plnoštíhlá i tenká. A přesto jsme každá krásná. Tak nějak po svém. Milujme módu, protože díky ní můžeme vyjádřit, kdo vlastně jsme.