Jak bojovat s nadměrně mastnou pletí?

Trápí vás mastná pleť, akné a černé komedony? Nemusíte mít obavy, že by se mastné pleti nedalo zbavit. Když budete se svou pokožkou pracovat, přetvoříte ji ve smíšený typ pleti, který je k akné méně náchylný.

Stres, strava, genetika a další

Existuje nesčetné množství faktorů, které působí na vaši pokožku. Kromě faktorů zmíněných v nadpise je to i znečištěný vzduch ve velkoměstech způsobený výpary z aut, nevhodný makeup, jenž ucpává póry a ty pak vytvářejí velké boláky a černé tečky. Svůj vliv má i celkové psychické rozpoložení člověka. Síla mysli je velice silná a pokud se se sebou spokojíte, máte zčásti vyhráno.

Dostatečná hygiena

Pokožka vylučující přebytečné množství mazu si zaslouží patřičnou hygienickou péči. Stěžejní je vybrat vhodný kosmetický produkt, který je z vyššího procenta produktem přírodním.

Vyhněte se tradiční micelární vodě, která pleti mnohdy spíše uškodí než pomůže. Lepší volbou jsou jemný peeling, nikoliv příliš hrubé, aby pokožka nebyla přecitlivělá.

Pokud kosmetickým značkám na našem trhu moc nevěříte, zkuste si vyrobit domácí prostředek k čištění. Bude vám stačit sáhnout do regálu pro med, který působí dezinfekčně.

Po jaké masce sáhnout?

Vzhledem k tomu, že výběr je opravdu velký, zvolte právě tu, která je bohatá na obsah bílého jílu. Budete se divit, že už po měsíci používání uvidíte patrný rozdíl. Pro skvělý výsledek je ale zapotřebí připravit si trochu více peněz – počítejte se stovkami korun. Inu, za kvalitu se platí.

Čemu se naopak vyhnout?

Vzhledem k tomu, že vaše pleť je mastná a nechcete ji přidávat ještě více mastnoty, vyhněte se mastným krémům. Spíše se orientujte na kosmetiku či přírodní produkty, které vaší pokožku trochu vysuší. Jako příklad uveďme citronovou šťávu – pokožku stahuje a má antiseptické vlastnosti, díky kterému dojde k obnovení pH pokožky.

Dostatečný přísun vody

Mnohdy se říká, že jak čistý je člověk uvnitř – jedná se o žaludek a střeva, tak čistá je i jeho pleť. Prolívejte se proto dostatečným množstvím tekutin, abyste své tělo zbavili nečistot a omezte sladké.

Foto: Unsplash.com.


Avatar

Agáta Eismannová

Jsem trochu snílek, trochu módní nadšenec, trochu romantik, trochu cynik. Zajímám se o zdraví a krásu, zejména o zevní péči o naše tělo. Není mi ale lhostejné ani to, co do svého těla dostávám skrze potraviny. Ráda předávám své vědomosti a zkušenosti i z oblasti zdravé výživy.