Chloupky jako velký módní návrat?

Když se řekne ochlupení ve spojení s módou a trendy, mnohým z nás vstávají hrůzou z té představy chlupy na rukou … pokud si tedy ruce nedepilujete. Jak jistě všichni víme, trendy se pravidelně vracejí, a tak ani chloupky nemusí být tomuto cyklu ušetřeny. Jak to tedy s tímto „trendem“, jestli to tak můžeme nazvat, vypadá v současnosti? Čtěte dál.

Ještě pár let nazpátek bylo holení u žen považování za samozřejmost – na mysli máme holení nohou, podpaždí a samozřejmě i intimních partií. V poslední době se však stále více a více setkáváme s „návratem“ ke kořenům a k přirozenosti. Podívejme se ale na holení z pohledu historie. Mít hladké tělo bez chloupků není jen záležitost posledních let, kdy se do debat vnořila i otázka hygieny.

Historie holení intimních partií sahá až do starověkého Egypta. Vyholené pohlaví tehdy patřilo ke každé společensky významné ženě. Ženy tak údajně napodobovaly manželky faraona. Ve starověkém Řecku se holení považovalo za nutnost pro zdůraznění krásy ženské, ale i mužské postavy.

A jak jsme na tom v současnosti? Diverzifikace je ten správný výraz. Existují totiž jak zastánci, tak i odpůrci vyholování. Z estetických hledisek se nelze globálně připojit k jednomu či druhému táboru. Je to vždy věcí osobních preferencí. Co je však jisté je otázka hygieny. Ačkoliv má lidský pot sám o sobě neutrální zápach, v kombinaci s odumřelými zbytky kožních buněk, které jsou pomocí chloupků zachytávány poblíž intimních partií a rozkroku, pak dochází k nepříjemnému odéru, který nás dokáže spolehlivě otrávit. Ovšem jsou lidé, kteří si neradi nechávají diktovat módními či jinými trendy a právě díky nim se můžeme „pokochat“ zajímavým instagramovým profilem s názvem Hairy Women.

Hairy Women sdružuje ženy, které se nebojí zveřejnit své hustě porostlé nohy, podpaždí a další partie. Tyto ženy svým způsobem reagují na společenský diktát, který je schopen neupravené chloupky velmi necitlivě zdiskreditovat. Dávají tak zelenou trendu, pro který ne všichni mohou mít pochopení. Posuďte sami, jak na vás tento „přírodní“ trend působí.

Jaký máte názor na holení či neholení chloupků? Dejte vědět v komentářích.

Foto: Instagram, Pixabay.com, Unsplash.com.


Avatar

Redakce

Bavíme, radíme a inspirujeme. Jsme FashionMagazin.cz a na českém internetu fungujeme už od roku 2012!