Achjo, už zase pupínky! Co škodí vaší pleti?

Pupínky v obličeji jsou noční můrou většiny žen. Každá z nás si přeje mít pleť dokonalou a bez jediné chybičky. Jakmile se na ní objeví nevzhledné začervenalé pupínky, dokáže nás to vyvést z míry nebo přivést do stavu naprostého zoufalství. Co je způsobuje?!

Na pupínky už jsem stará! Nebo snad ne?!

Jakmile se vám ráno při pohledu do zrcadla naskytne pohled na obličej, který hyzdí nejeden pupínek, pak vás jako první určitě napadne: proč?!

Pokud už nejste v pubertě a období, které je tolik typické pro nechvalně známé beďary máte dávno za sebou, pak je vcelku logické, že si říkáte, jestli už nejste na nějaký ten pupínek stará. Věřte tomu nebo ne, ale za vznikem pupínků může stát celá řada jiných důvodů.

Pojďme si je společně představit!

Příčina první: tělu chybí vitamín D

Možná vás to překvapí, ale za vznikem pupínků může stát nedostatek vitamínu D ve vašem těle. Jakmile tělu chybí vitamín D, dochází k oslabení imunitního systému a ten si pak nedokáže poradit se záněty, jež se v něm tvoří. Pakliže je v těle zánět, může se to mimo jiné projevit právě na pokožce.

Vitamín D si hravě doplníte tím, že se vystavíte sluníčku. Jasně, v zimním období, kdy příroda se slunečními paprsky hodně šetří, to může být těžké, naštěstí však lze vitamín D doplnit i nejrůznějšími doplňky stravy.

Příčina druhá: nedopřáváte si dostatek spánku

Spánek do našeho života neodmyslitelně patří, strávíme jím více jak třetinu života a ve svém vlastním zájmu bychom si jej měli dopřávat co možná nejvíce. Uvědomujeme si, že ne všichni si mohou dovolit prospat třeba 12 hodin denně, přesto byste se měli snažit spát alespoň doporučené množství hodin, které je u dospělého člověka 8 hodin denně.

Příčina třetí: pijete příliš mnoho kávy

Napadlo vás někdy, že i nadměrný příjem kávy může způsobit, že je vaše pleť zničeho nic pokrytá červenými pupínky?

I když možná kávu milujete a neumíte si představit, že byste bez ní zvládli byť jeden jediný den, pak byste měli vědět, že káva může způsobit narušení přirozené pH pokožky a tím pádem se postarat o to, že se vám na obličeji začne tvořit jeden zarudlý pupínek za druhým.

Příčina čtvrtá: přijímáte příliš mnoho cukru

Cukr je nepřítel a to nejen těch, kteří se snaží shodit nějaké to kilo, ale i těch, kteří bojují s pupínky. Napadlo vás někdy hledat za jejich vznikem i nadměrné množství cukru, které přijímáte prostřednictvím stravy?

Díky cukru dochází v našem těle k nadměrné tvorbě mazu, která způsobuje, že se hromadí pod kůží a následně dochází k tvorbě pupínků, které vás tolik trápí. Dejte si proto pozor, co jíte a jestli náhodou nepřijímáte příliš mnoho cukru, který by naopak bylo na místě omezit.

Foto: Pixabay.com, Unsplash.com.


Avatar

nikolblahova

Móda není jen o dokonalých mírách, móda je i o kyprých tvarech. Každá jsme nějaká - nízká, vysoká, plnoštíhlá i tenká. A přesto jsme každá krásná. Tak nějak po svém. Milujme módu, protože díky ní můžeme vyjádřit, kdo vlastně jsme.