Jak vybrat rtěnku? Řiďte se barvou očí a vlasů

lipstick, lipgloss, lip gloss

Stále více žen si dost často neví rady s výběrem správného odstínu rtěnky. S pomocí rtěnky lze dotvořit perfektní make-up, zdůraznit tvar rtů a přidat si na sebevědomí, chce to ale trefit správnou barvu, která na tváři nebude působit jako pěst na oko. Možná i vy uvažujete nad tím, že si koupíte novou rtěnku, ale nejste si jisté, po které barvě sáhnout. 

Podle čeho vybírat rtěnku? Poradíme!

Už se vám několikrát stalo, že jste v obchodě stáli před regálem plným rtěnek, prohlíželi jste si jednotlivé barvičky se zájmem jako mlsní kocouři, ale domů jste odešli s prázdnou, protože jste jednoduše netušili, která barva rtěnky je pro vás ta pravá. Nebojte se, nejste v tom sami, podobné dilema dnes a denně zažívá mnoho žen.

V dnešním článku vám poradíme, podle čeho novou rtěnku vybírat, na co se zaměřit a co použít jako jakési pomocné vodítko.

Můžeme vám zaručit, že po přečtení následujících řádků už budete mít jasno, který odstín rtěnky je pro vás tím pravým!

Při výběru rtěnky sledujte …

… barvu vašich vlasů

Barva vašich vlasů je šikovným pomocníkem při výběru rtěnky, od kterého se můžete tzv. odpíchnout.

Máte-li hnědé vlasy, porozhlédněte se po rtěnkách, které jsou zbarvené do fialova, bránit se nemusíte ani oranžovým tónům.

Černovláskám můžeme doporučit sytě fialové rtěnky, se kterými rozhodně neudělají chybu.

Blondýnky naopak mohou vyhledat rtěnky s růžovým nádechem, chybu neudělají ani tehdy, vyberou-li si rtěnku červenou.

… barvu vašich očí

I barva vašich očí vám může při výběru rtěnky pomoci. Je to sice o něco složitější, nežli v případě barvy vlasů, nicméně pokud si budete chtít být opravdu jisté, že jste vybraly správně, ohlížejte se i na odstín vašich očí.

Kdo má oči zelené, může si vybrat rtěnku zbarvenou do ruda. Hnědým očím budou slušet rtěnky růžové, které hnědou barvu krásně podtrhnou. Modroočkám radíme vybírat rtěnky korálové barvy.

… tón vaší pleti

Posledním ukazatelem je tón vaší pleti, který může být buď světlý nebo tmavý. Jestliže nevíte, jaký tón pleti je ten váš, poznáte to jednoduše tak, že se za denního světla podíváte na vnitřní stranu vašeho zápěstí. Uvidíte-li jasně modré žilky, pak máte světlý tón pleti, naopak pokud jsou žilky zbarvené spíše do zelena, je váš typ pleti tmavý.

Světlému tónu pleti doporučujeme rtěnky růžové či červené, tmavému tónu radíme vybírat rtěnky lososové, korálové nebo zbarvené do broskvova.

Foto: Pixabay.com.


Avatar

nikolblahova

Móda není jen o dokonalých mírách, móda je i o kyprých tvarech. Každá jsme nějaká - nízká, vysoká, plnoštíhlá i tenká. A přesto jsme každá krásná. Tak nějak po svém. Milujme módu, protože díky ní můžeme vyjádřit, kdo vlastně jsme.