Jak na plnější rty?

Ke všem ženám nebyla příroda bohužel tak štědrá a nenadělila jim objemné rty, po kterých usilovně touží. Žijeme v době, ve které se rozmohly plastické chirurgie a zákroky ve formě nepříjemných vpichů do rtů. Není ale vždy nutné za krásu trpět.

Zvýšení tvorby kolagenu

Pokud máte zájem o dlouhodobější efekt plnějších rtů bez jakýchkoli zásahů, doporučujeme vsadit na látky zvyšující kolagen v rtech.

V drogériích se shánějte po produktech bohatým na vitamíny E, C, A a kyselině hyaluronové. Trh vám nabídne široké množství masek a balzámu na rty. Kyselina hyaluronová je známá tím, že na sebe váže vodu, čímž rty zvětšuje.

Peeling

Pomocí peelingu zbavíte své rty odumřelých částí a mimo jiné je prokrvíte. Vhodným pro peeling je kajenský pepř nebo skořice, díky kterým dostanou vaše rty nejen objem, ale i krásný odstín. V případě použití nezapomeňte mletý pepř smíchat s olivovým olejem, aby rty nebyly suché.

Mimo pepř můžete rty masírovat zubním kartáčkem a následně potřít vazelínou. Použití koření je ale zaručeně efektivnější a vydrží déle než 1 hodinu. Sice se dostaví nepříjemné pálení, ale rozhodně se nemusíte bát, že by vám to ublížilo.

Pokud si potrpíte na pohodlí. Pořiďte si lesk na rty s obsahem pepře. Stačí nanést a efekt se rychle dostaví.

Několik pravidel

Při používání rtěnek je nutné se vyvarovat několika chybám, které vám naopak rty opticky zmenší. Jedná se především o tmavé tóny rtěnek či balzámů. Vybírejte si raději světlejší odstíny a po nanesení rty přejeďte ještě leskem.

Tužka na rty

Téměř každá žena ji má ve své povinné kosmetické výbavě, ale o to méně ji ženy používají či dokonce umí používat. Proto mnohdy zůstane dlouhou dobu bez povšimnutí.

Nepoužívejte žádné tmavé tóny, stačí použít takový odstín, který nejlépe koresponduje s vaší přirozenou barvou rtů či rtěnky. Kontury se lépe nanášejí při jemném úsměvu po celé délce rtů. Ale opatrně, aby vaše rty nedostaly příliš velkou vrstvu. Pro efekt stačí opravdu jemně.

Foto: Unsplash.com.


Avatar

Agáta Eismannová

Jsem trochu snílek, trochu módní nadšenec, trochu romantik, trochu cynik. Zajímám se o zdraví a krásu, zejména o zevní péči o naše tělo. Není mi ale lhostejné ani to, co do svého těla dostávám skrze potraviny. Ráda předávám své vědomosti a zkušenosti i z oblasti zdravé výživy.