Zářivě bílé zuby – jak na ně?

Sníte o zářivě jasném úsměvu. Vyzkoušeli jste už všechny možné druhy předražených past na zuby, které trh nabízí. Finančně nákladné bělící kůry vám také nezaručily dlouhodobější trvání a vy stále hledáte, co by vám mohlo pomoci a zároveň vás finančně nezrujnovalo?

Sympatickou osobou je pro nás vždy člověk, který se usmívá. Je pro nás ale sympatická každá osoba? Odpověď zní něgativně, neboť hodnotíme ještě jeden faktor, jsou jím  dotyčného zuby.

Jak docílit bílých zubů?

Nejlepší cestou je vždy cesta přírodní, která je zároveň  pro naše tělo cestou přirozenou. Mějte ale vždy na paměti, že po první aplikaci není definitivně vyhráno. Pokud chcete vidět výsledky, jedná se stejně jako s akné o dlouhodobější záležitost.

Prášek do pečiva

Je nejen skvělým prostředkem, díky kterému náš koláč získá požadovaný tvar. Jeho účinky sahají ještě mnohem dál. Dokáže našim zubům navrátit zářivě bílou barvu.

Jediným mínusem je jeho méně lákavá chuť, proto je skvělý v kombinaci s medem. Po smíchání stačí tuto směs nanést na kartáček a čistit.

Kokosový olej

Kokosový olej v sobě obsahuje kyselinu laurovou, která má protibakteriální vlastnosti. Výjma bělejšího zabarvení vašich zubů vám pomůže i v boji proti zápachu z úst.

Jablečný ocet

Káva a nikotin způsobuji nevzhledně žluté zbarvení vašeho chrupu. Jedním z řešení je jablečný ocet, který obsahuje probiotika, enzymy, draslík, hořčík a jiné důležité látky napomáhající k vyčištění zubů.

Kůra z ovoce

Pomerančová kůra je svým složením bohatá na hořčík, draslík a mangan. Tyto minerály mají dobré účinky na zubní sklovinu.

Nemusí se nutně jednat pouze o kůru pomerančů, použít můžete i slupku od banánu, která je měkčí a není svou chutí příliš hořká jako jsou kůry citrusů.

Foto: Unsplash.com.


Avatar

Agáta Eismannová

Jsem trochu snílek, trochu módní nadšenec, trochu romantik, trochu cynik. Zajímám se o zdraví a krásu, zejména o zevní péči o naše tělo. Není mi ale lhostejné ani to, co do svého těla dostávám skrze potraviny. Ráda předávám své vědomosti a zkušenosti i z oblasti zdravé výživy.